Avomies meni tänään tutustumaan kaverinsa työpaikkaan ja on illan siellä, anoppi arvelikin että tänään vuodatetaan ja näinhän siinä kävi:) Saa rauhassa kirjoitella ja istua koneella:P
Tuli se uusi vuosi vaihdettua kylmässä kelissä ja kovassa tuulessa. Oli taas tullut hommattua raketteja niin paljon, että ei saatu ensimmäiseen kertaan kaikkia edes ammuttua. Jäi vielä paukkuja ensi vuodellekin (tälle vuodelle oikeastaan):)
Pari tuntia niitä ammuttiinkin, olisihan ne ollut nopeamminkin tuolla taivaalla, mutta sytkärit eivät olleet suosiollisia. Lopussa tarvittiin jo neljä ihmistä rakettitelineen ympärille tuulen suojaksi.
Ihme kyllä ainoastaan varpaat vain kärsivät kylmästä, niitä kihelmöi ei mukavasti sisälle päästyä.

Oli vaippapeputkin(Jinga ja Nella) olleet nätisti sillä välin, olivat ilmeisesti painineet itsensä väsyksiin. 
Jinga suhtautui ihmeen rauhallisesti rakettien paukkeeseen. Käytin sen pihalle ennen kuutta, silloin kuului vain satunnaisia pamahduksia. Sitten yöllä paukkeen laannuttua käytin seuraavan kerran. Sisällä oli välillä ihmeissään moisesta paukkeesta. Parvekkeella käytiin porukkaa odotellessa katselemassa niin silloin kun lähempänä joku paukautti koira hieman säpsähti.

Lämmitettiin glögiä, jotta porukka lämpenisi ulkona olon jälkeen. Tarjolla oli perinteisesti nakkia, perunasalaattia. Italiansalaattiaa, lihapullia, anopin tekemää lihapiirakkaa, coctailpiirakoita ym ym.
Sitten valoimme tinaa. Siskoni sai aivan koiraa muistuttavan tinan. Itselläni se lähinnä muistutti puuta. Yritimme katsoa netistä tinan merkityksiä, mutta ei oikein tahtonut löytyä. Taidettiin yöllä(aamulla) päästä neljän aikoihin unten maille.

Lenssusta ollaan jo parannuttu, ainoastaan välillä tulee niiskahdettua mutta voipi paljon mahdollisesti johtua ulkona olevasta pakkasesta.
Käytiin uuden vuoden päivänä jopa hieman jäällä kävelemässä. Uskaltauduttiin kun siellä oli muita luistelemassa ja hiihtämässä. Tosin käveltiin rantaa myöten, missä oli jo ihmisiä kävellyt. Tänään oli lehdessä, että jäät olisi kestävät vasta ensi viikolla.
2200599.jpg
Jingakin oli välillä ihmeissään kun ei tahtonut tassut pitää liukkaalla jäällä.
Nyt alkaisi jo pikku hiljaa toivoa, että Inkun vaippakausi olisi jo ohi. Tällä hetkellä se pahimmoillaan. Suurin piirtein vielä puolet jäljellä. Sitten ei onneksi taas vaipparallia puoleen vuoteen.

Tänään sain jopa kerättyä joulukoristeet kaappiin, siinä ei kauaa mennyt. Kaappi tuli sen verran täyteen, että veikkaan kun sen ensi vuonna aukaisee sieltä voi tipahtaa jotakin:)

2200603.jpg
Tuomiojärven jää.

Piukulle ja muillekin tiedoksi. Vanhemmillani on tosiaan löytöeläinten talteenottopaikka. Kolmen kunnan kanssa ovat tehneet aikoinaan sopimuksen. 90-luvulla aloittivat toiminnan lähinnä koskien kissoja ja koiria, mutta onpa siellä ollut kahteen kertaan kilpikonnakin. Tällä hetkellä on ollut onneksi melko rauhallista, koiria ei ole ollut juuri lainkaan. Paitsi ihan hoidossa. Kissoja on ollut jonkin verran, mutta tälläkin hetkellä ei yhtään kissa tai koiraa ole kodittomana.
Meillä Rontti on vanhemmiltani lähtöisin, löytökissan pentu. Rontin sivulla asiasta olenkin maininnut:)
Siskoni molemmat kissat ovat lähtöisin myös sieltä.

Nytpä saa rustaaminen loppua ja menen tästä pyykkikoneen tyhjennykseen ja katsotaan, josko saisin aikaiseksi hieman siivota:P